Menu

5-gangen interview met Maurice

1. Wat is jouw recept voor succes?
Mijn gasten proeven aan elk gerecht dat ik het met veel liefde en passie heb bereidt. Ik doe geen concessies aan de kwaliteit van de producten die ik gebruik, dus dagvers, liefst van het seizoen èn uit de regio. Ik heb fijne contacten met leveranciers in de buurt, die me altijd voorzien van de beste producten.

Door te koken op verschillende locaties heb ik intensief contact met mijn gasten en sta ik niet tussen vier muren te werken, niet wetende voor wie ik aan het koken ben.

Ik ontmoet de gasten veelal in hun eigen omgeving en zo maken we er samen telkens weer een mooie eetbelevenis van.

Koken zodat het anderen treft en kan ontroeren!

2. Door wie, of door wat, laat jij je in de keuken beïnvloeden?
Het koken voor en entertainen van gasten is mij met de paplepel ingegeven. Mijn moeder wist als geen ander voor elke gelegenheid, gepland maar ook onverwachts iedereen van lekkere eten en drinken te voorzien. Het staat voor mij vast dat ik dat van haar geërfd heb. Ondanks dat ze niet meer in ons midden is, is ze nog steeds van invloed op mijn drijfveren.

Als beelddenker kan ik bij smakelijke verhalen en ervaringen van mensen die ik ontmoet, zomaar een mooie nieuw gerecht of smaak combinatie voor me zien. En dan hup, mijn keuken in en aan de slag ermee.  Zo zijn er al veel mooie gerechten ontstaan.

3. Wat is, volgens jou, onmisbaar bij elke borrel of diner?
Ongeacht de gelegenheid, privé of zakelijk, zeg ik… Een goed gezelschap!
Waarbij je naast goede of mooie gesprekken samen in een ontspannen sfeer kunt genieten van eten en drinken.
Samen eten is olie voor de vriendschap!

4. Wat is jouw wildste kookavontuur tot nu toe?
Stage lopen in de keuken van de beste Restaurants ter wereld. Allereerst in 2011 bij Restaurant Noma in Kopenhagen. Tijdens een bijzondere avond aan tafel bij Noma kreeg in het wilde idee tijdens de rondleiding in de keuken gewoon te vragen of ik eens mocht komen stage lopen. En kreeg een JA! Geweldig, ik was welkom! Een hele bijzondere ervaring in een strak georganiseerde keuken, ouderwets bikkelen, weinig slaap en heel veel nieuwe kooktechnieken en recepten ontdekt, die ik inmiddels heb geïntegreerd in mijn eigen kookstijl.

Daarnaast vorig jaar ook mogen werken in de keuken van El Cellar de Can Rocca in Girona. Nummer 2 van de wereld, een authentiek familiebedrijf van drie broers Rocca. Een wereld van verschil door de gemoedelijke relaxte Spaanse sfeer. Wel weer net zo bijzonder en inspirerend!

5. Als je iets mocht veranderen (of behouden) aan de Nederlandse eetcultuur, wat zou dat zijn?
Samen koken en eten verbindt!

Meer mensen laten ervaren dat eten niet uitsluitend om het eten gaat maar dat samen inkopen doen, bereiden van de gerechten en dan vooral met elkaar genieten van een gezonde maaltijd heel waardevol is! In ons drukke bestaan wordt naar mijn mening nog te vaak en te snel naar makkelijk èn minder gezond voedsel ‘gegrepen ‘.  Met alle gevolgen van dien. Steeds meer kinderen zijn op jonge leeftijd al te zwaar. Het is belangrijk ze al van jongs af aan al leren welke producten gezond zijn, waar ze vandaan komen en hoe je er een lekkere maaltijd mee maakt.

Ik probeer hier mijn steentje aan bij te dragen door regelmatig workshops te geven aan kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis in een veilig gezin kunnen opgroeien. We gaan dan samen inkopen doen, ik vertel over de verschillende producten, we gaan ermee aan de slag om vervolgens aan mijn grote keukentafel te genieten van een zelfgemaakt diner. Heel bijzonder om te zien dat dit een hele positieve stimulans geeft aan deze kinderen.  Omdat alle kinderen speciaal zijn!

Gastenboek

  • 21-06-2016 - Heel erg bedankt voor je aanwezigheid op de Familiedag Apenst@@rtje...  lees meer
  • 23-03-2016 - Gisteren een heerlijke lunch gehad. Goede bediening en vriendelijk personeel.Gezellige...  lees meer
  • 23-03-2016 - Met 4 personen vrijdag de 18de een heerlijk avondje gegeten....  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2019 Arends Culinair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel